24 Aralık 2012 Pazartesi

DDoS Saldırıları Yeniden Gündemde

Popüler internet sitelerini ve web servislerini kullanılmaz hale getirerek firmalara büyük zarar veren DDoS saldırıları ve korunma yöntemleri yeniden gündeme geldi. Videoyu izleyin.


Ülkemizde bilişim teknolojileri alanında müşterilerine katma değerli hizmet ve çözüm sağlayan başarılı entagratörlerden Supercom ve Inforte'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlik, 12 Aralık 2012'de İstanbul Marriott Hotel Asia'da gerçekleşti. Etkinliğe, ShiftDelete.Net ekibi de katıldı.
Uygulama Erişimi ve DDoS Tehtidi başlıklı organizasyonda, son zamanlarda gündemden düşmeyen DDoS Atakları, Bulut Uygulamaları, Uygulama Erişimleri ve IPv6'a Geçiş konuları, yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla masaya yatırıldı.


Etkinliğin ev sahiplerinden Supercom Genel Müdürü Harun Şahin ve önemli şirketlerin bilgi işlem yöneticileri olan katılımcılarla, DDoS saldırılarını ve korunma yöntemlerini konuştuk.
Sadece kurumları değil, tüketicileri de etkiliyor
Yapılan DDoS saldırıları, sadece kurumlara zarar vermiyor. Geçtiğimiz günlerde bu tür saldırılara karşı en iyi önlemleri aldığını iddia eden internet devi Google'ın bazı servisleri bile bu saldırılarından nasibini almıştı.
Popüler e-posta hizmeti Gmail ve bağlı diğer servisler, bir süre kullanıcılara hizmet veremedi. Bu durum, e-postalar üzerinden işlerini devam ettiren kişiler için kısa süreli de olsa kriz yaratmıştı.