30 Aralık 2012 Pazar

Artık MSN İndirmenize Gerek Yok, Skype İndirin!


skype indir
Microsoft’un yıllardır hizmet veren dev servisi MSN yıllardır insanlar açısından çok popüler oldu. Birçok kişiye görüntülü ve sesli görüşme imkanı veren MSN artık kaldırılıyor. Artık MSN indirmenize gerek yok. MSN hizmeti çok iyi bir hizmetti, ama artık teknolojinin değişmesine bağlı olarak değişecek. MSN SKype ile yer değiştiriyor. Skype’ın sahipleri hatırı sayılır bir ücretle Skype hizmetini Microsoft’a sattı.
Microsoft da MSN hizmetiyle aynı olan Skype hizmetini aynı anda yürütüp masrafları iki katına çıkartmaktansad MSN hizmetine son verip onu da Skype tarafına taşımaya karar verdi. Skype tarafında da aynı hizmetler veriliyor. MSN indirmektense artık Skype’ı indirmek sizce de daha mantıklı değil mi? MSN’i bilgisayarınıza kuracaksınız, ancak 2013 yılının başlarında MSN hizmeti son bulduğu zaman bir daha kurduğumuz o programı kullanamayacağız. Çünkü hizmet kökten kaldırılacak.
MSN yerine Skype’ı indirmeniz daha iyidir diyoruz, çünkü MSN bilgisayarımıza kurulurken o kadar çok zamanımızı alıyor ki çok fazla! Gereğinden fazla. Bilgisayarımıza acaba bu süre içinde nelere kuruluyor. Bize görüntülü hizmeti verdiği için mi bu kadar fazla sürüyor? Ama Skype da bize görüntülü hizmet veriyor. Ama o hem kısa sürede iniyor, hem de kısa sürede kuruluyor. Hem de MSN’den daha iyi hizmet veriyor. İnternet bağlantınıza göre çok kaliteli görüntü sunuyor.
İşte bu nedenlerden dolayı MSN yerine Skype indirmeniz daha mantıklı. Yatırımını MSN ile bölmeyen Microsoft Skype’a  yüklendi. Bu da daha iyi bir Skype hizmeti almamızı sağladı. Şu an işin başındayız. MSN tamamen kalkınca Skype daha yoğun kullanılacak ve Microsoft Skype üzerine daha çok düşecek.
Skype’da verilen telefon görüşmesi hizmeti de başlı başlına muhteşem bir hizmet. İnsanlar başkalarını Microsoft’un hizmeti olan Skype’a tıpkı telefona yükler gibi kontör yüklediği zaman arayabiliyorlar. Tıpkı bir hattınız varmış gibi insanları arayabiliyorsunuz. Kendinize bir telefon rehberi bile oluşturabiliyorsunuz.
Skype mı yoksa MSN mi sorusu bu anlattıklarımdan sonra eminim çok saçma kalacaktır.