16 Aralık 2012 Pazar

Windows 8'in "etkinleştirme açığı" kapatıldı

Windows 8'in "etkinleştirme açığı" kapatıldı

 

Windows 8'i bedavadan "yasal" hale getirme devri, Microsoft'un bu hamlesiyle birlikte tarih oldu!


Windows 8'in "etkinleştirme açığı" kapatıldı

Windows 8'de bulunan bir etkinleştirme açığı, işletim sistemini bedavadan etkinleştirmeye izin verdiğini geçen ay bu haberimizde sizlerle paylaşmıştık. İnanması güç açık sayesinde herhangi bir kişi, yasadışı KMS etkinleştirme yönteminin ardından Windows 8 Pro için bedava olan Windows Media Center güncellemesini uygulayarak tam, "yasal" bir Windows 8'e sahip olabiliyordu. Yani hiçbir para ödemeden, yasal bir Windows 8 Pro'ya sahip olabiliyordu
Anlaşılan o ki Microsoft, bu açığı kapatmış bulunuyor. Zira açıktan faydalanarak Windows 8'in "yasal" kopyasını bedava almaya çalışanlar, artık bunu yapmaya çalışırken aşağıdaki hatayı alıyorlar:
"   Activation error
Unable to activate Windows 8 Pro with Media Center. (Error code: 0xC004C4AA)
What it means and how to fix it
You might see this error after you used the Add Features to Windows 8 app to upgrade your current edition of Windows. The Windows 8 Pro with Media Center edition can only be activated on PCs that had Windows preinstalled, or Windows was purchased on the Windows website or at a retail store. To fix the problem, you need to install Windows with the product key provided to you in an email or with the DVD. If you think you have received this message in error, contact a Microsoft Customer Support representative."
Hatada kısaca "Windows 8 Pro ile Media Center etkinleştirilemiyor" yazıyor ve Windows'u size e-posta veya DVD ile sunulan anahtarla yüklemeniz gerektiği söyleniyor.
Bununla birlikte bu yöntemden daha önce faydalanarak anahtar elde edenler, Windows 8'i hala "yasal" olarak kullanabiliyorlar. Microsoft'un bu anahtarların hangileri olduğunu bulup, onları kara listeye almakla uğraşıp uğraşmayacağı ise bilinmiyor.

Daha fazlası için http://www.herseyforum.com/windows-haberleri-diger-isletim-sistemleri-haberleri-temalari-ve-programlama-dilleri/