15 Aralık 2012 Cumartesi

Osmanlı’da cinsel hayatın sırları isteksizlik için formül

Prof.Dr. İlter Uzel’in “Osmanlı’nın ‘En Seksi’ Sırları” adlı kitabında, cinsel ilişki için en uygun zaman ve nelere dikkat edileceği soru-cevap şeklinde anlatılıyor


Osmanlı’da cinsel hayatın sırları

Milliyet


Osmanlı hareminde neler olduğu ve Osmanlı hakkında çekilen diziler ülke gündemini meşgul ederken, Prof. Dr. İlter Uzel’in yayımladığı “Osmanlı’nın ‘En Seksi’ Sırları”, haremin başta güzellik olmak üzere pek çok sırrını açığa çıkarıyor. Eserini Osmanlı’da “Bah-Name” adıyla yazılan kitapları esas alarak hazırlayan Uzel, bunun yanı sıra Osmanlı TIP yazmaları içinde de geniş bir arşiv taraması yapmış. Uzel, Arapça ve Farsçadan Türkçeye çevrilen ve dönemin en önemli tıp bilimleri kitaplarının başında gelen “Bah-Name”lerin, cinsel yaşamının düzenli yürümesine önem veren Osmanlı için önemli bir kaynak niteliği taşıdığını söylüyor.

Cinsel ilişkide uyum
Prof. Dr. İlter Uzel kitabında, cinsel temizlik ve cinsel cazibe arasında büyük bir ilişki kuran Osmanlı’nın bunu daha da cezbedici bir hale getirebilmek için hangi formülleri kullandığını bir araya getiriyor. Yağlar, merhemler, iksirler, parfümler, reçine ve baharatlar bu formüllerin ana malzemesini oluşturuyor. Yüzlerce yıl önce yazılmış bu formüller, göz sürmesinden
saç bakımına kadar pek çok konuda Osmanlı’nın kadınlarına yardımcı olmuş. Formüllerden birinde bebek idrarını alıp kırmızı zıknıkla karıştırarak allık elde edip ‘gül’ gibi yanaklara sahip olabilmenin sırrına rastlanıyor. Bir diğer formülde pırasa, mercanköşk ve elma kabuğuyla deodorant elde etmenin yöntemi hakkında fikir ediniliyor. 36 bölümden oluşan kitaptaki Osmanlı’nın seksi sırları, kitabın 20’nci bölümünde ortaya çıkıyor. Prof. Dr. İlter Uzel, bu bölümde ve devamında, dış görünümün cinsellik hakkında ne söylediği, kuvvet macunlarının nasıl hazırlanabileceği, cinsel ilişki için en uygun zaman, eşlerin uyumu, cinsel ilişkide nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair sorulara verilen cevapları derliyor.

Önce doktora başvurun
Kitabının önsözünde Uzel, formülleri hazırlarken dozları eski ağırlık ölçülerinin (dirhem, miskal, denk) yerine metrik sistemleri (gram) kullanarak ayarladığını söylüyor. Profesör Uzel, okuru reçeteleri hazırlama, formülleri denemeden önce bir doktora, bir eczacıya ya da fitoterapiste danışmanın uygun olacağını önemle vurguluyor.

İsteksizliğe karşı formül
3.2 gram havlican, 320 gram taze inek sütü
Nasıl hazırlanır: Havlican havanda dövülür, elenir. Üzerine çiğ inek sütü ilave edilir, karıştırılır ve yenir.
 (İbn-i Şerif)
İbn-i Şerif’in kuvvet macunu

32 gram akırkarha (nezleotu)
32 gram günlük
32 gram çörekotu
32 gram zencefil
32 gram serçe beyni (kurutulmuş)
320 gram bal (köpüğü alınmış)
Az miktarda şeker
Nasıl hazırlanır: Akırkarha (nezleotu), günlük, çörekotu ve zencefil havanda dövülür. Az miktarda dövülmüş şeker ilave edilir. Hepsi birlikte balla karıştırılır. En son serçe beyni ilave edilip tekrar karıştırılır. İstendiğinde uygun miktarda yenir.
 (İbn-i Şerif-Yadigar)

http://www.herseyforum.com