20 Şubat 2013 Çarşamba

İşte Meteor Yağmuru Haritası; Türkiye Tehlikede Mi?

Javier De La Torre tarafından hazırlanan sıcaklık haritası M.Ö. 2300'den bu yana kaydedilmiş tüm meteor çarpmalarının yerini gösteriyor. Peki dünyayı neler bekliyor?


İşte Meteor Yağmuru Haritası; Türkiye Tehlikede Mi?

Geçtiğimiz hafta atmosfere giren ve Rusya’nın Çelyabinsk kentinde patlayan meteor tüm dünyada büyük bir ses getirmekle birlikte NASA’dan yapılan açıklamaya göre yaşanılan patlamanın 100 yılı aşkın bir süredir yaşanan en büyük meteor patlaması olduğu belirtildi.
Yaşanan bu olayın etkisi ve sıcaklığı hala tüm dünyada sürerken bu durumu fırsata çeviren coğrafi yazılım şirketleri kurucularından Javier De La Torre tarafından hazırlanan sıcaklık haritası M.Ö. 2300'den bu yana kaydedilmiş tüm meteor çarpmalarının yerini gösteriyor.
Javier De la Torre hazırlamış olduğu yazılımı OpenStreetMap’in sıcaklık haritası temelli çalışan ve kullanıcı kaynaklı verilerinden faydalanan bir haritalandırma yazılımıyla oluşturmuş. Birtakım eleştirmenlerin Javier De La Torre’nin yayımladığı yazılımın özgün olmadığını The Guardian gazetesinin internet sitesinde yer alan benzer bir haritadan etkilendiğini ifad